اکسترن - سایت تخصصی پزشکی و سلامتی

اکسترن سایت تخصصی پزشکی و دارای مقالات معتبر پیرامون بیماری‌ها نظیر ام اس و پسوریازیس و آزمایشات پزشکی و دانلود کتاب‌های پزشکی، داروسازی و پرستاری است

فیزیوتراپی تاندون شانه

اکسترن مسؤلیتی در قبال این تبلیغ نداردبروز شده در

آسیب‌دیدگی تاندون شانه یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که موجب می‌شود افراد درد زیادی را در ناحیه شانه تجربه کنند. شانه یکی از مفاصل مهم و پیچیده بدن است که به ما اجازه انجام طیف وسیعی از کارها را می‌دهد. کافی است برای چند ساعت شانه خود را بی‌حرکت نگه دارید تا با کوهی از کارهای باقی‌مانده روی زمین مواجه شوید.

آنچه موجب متمایزشدن مفصل شانه از سایر مفاصل بدن می‌شود، ثبات و پایداری آن است. مسئولیت این ثبات و پایداری مفصل هم برعهده 4 تاندون شانه است که به مجموع آن‌ها روتاتور کاف می‌گویند. تاندون شانه بافتی بسیار محکم از جنس کلاژن است که ضمن ثابت‌ نگاه‌داشتن مفصل، به حرکت شانه در جهات مختلف نیز کمک می‌کند. اتصال عضلات و ماهیچه‌ها به استخوان شانه هم از دیگر رسالت‌های تاندون شانه یا همان روتاتور کاف است.

عوامل متعددی می‌تواند منجر به بدعملکردی تاندون شانه و در نهایت بروز درد شانه هنگام خواب یا انجام فعالیت‌های روزانه شود که التهاب، پارگی یا کشیدگی از مهم‌ترین آن‌هاست. در اغلب موارد بهترین راهکار درمانی برای رهایی از درد تاندون شانه و بهبود آسیب‌دیدگی آن فیزیوتراپی است؛ روشی که ما تصمیم داریم در این مقاله به شرح و بررسی جامع آن بپردازیم. شما نیز اگر در حال دست‌وپنچه نرم‌کردن با دردهای جانکاه شانه هستید، آشنایی با فیزیوتراپی تاندون شانه می‌تواند گامی اثربخش برای مقابله این درد باشد.

روش تشخیص دردهای تاندون شانه

گام اول در کاهش و حذف دردهای تاندون شانه تشخیص علت درد شانه است. همان‌طور که ذکر شد عوامل متعددی می‌تواند موجب بروز آسیب در تاندون شانه شود که تشخیص هر یک از آن‌ها با انجام اقدامات زیر امکان‌پذیر خواهد بود.

گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی

زمانی که از دردهای شانه کلافه شده باشید و تصمیم بگیرید توسط متخصص ارتوپد ویزیت شوید، لازم است خود را برای پاسخ‌گویی به سوالات متعدد از جانب پزشک آماده کنید. هدف از طرح این سوالات پیداکردن علت درد شانه و درمان آن است. انجام معاینات فیزیکی بخش دیگر اقدامات تشخیصی در این گام است که به سنجش هرچه بهتر قدرت عضلانی شما در ناحیه شانه کمک می‌کند.

تصویربرداری با اشعه ایکس

بعد از انجام معاینات فیزیکی آنچه به تشخیص دقیق آسیب‌دیدگی تاندون شانه کمک می‌کند، روش تصویربرداری است. تصویربرداری با اشعه ایکس یکی از نمونه‌های رایج تصویربرداری است که به تشخیص خارهای استخوانی شانه کمک می‌کند.

سونوگرافی

بهترین روش تصویربرداری که می‌تواند شدت آسیب‌دیدگی تاندون شانه را برای پزشک معالج مشخص کند، سونوگرافی است. در این روش از امواج صوتی برای تولید تصاویر دقیق از بافت‌ها و تاندون‌های شانه استفاده می‌شود.

ام‌آر‌آی

ام‌آر‌آی روشی دیگر در تصویربرداری است که در آن از امواج رادیویی و مغناطیسی برای تولید تصاویر باکیفیت از ساختارهای داخلی شانه بهره می‌گیرند. این نوع تصاویر اطلاعاتی دقیق از نوع آسیب‌دیدگی تاندون شانه را در اختیار پزشک قرار می‌دهند.

فیزیوتراپی برای درد تاندون شانه

اولین بهترین راهکار درمانی در مواجهه با دردهای شانه فیزیوتراپی تاندون شانه است. این روش طیف وسیعی از اقدامات درمانی نظیر ورزش‌درمانی، لیزرتراپی، الکتروتراپی، تزریق‌درمانی و اولتراسونددرمانی را در دل خود جای داده است. اما با اطمینان می‌توان گفت که در بسیاری از موارد این ورزش و تمرینات بدنی است که منجر به بازگشت سلامتی به شانه می‌شود.

تقویت عضلات شانه، کاهش درد و التهاب، سرعت‌بخشیدن به فرآیند درمان و بهبودی و پیشگیری از بروز آسیب‌های بعدی از جمله دستاوردهای ورزش‌ در فیزیوتراپی تاندون شانه است. در ادامه همراه ما باشید تا گلچینی از بهترین تمرینات بدنی فیزپوتراپی در درمان درد تاندون شانه را به شما معرفی کنیم.

تمرینات کششی

تمرینات کششی در فیزیوتراپی تاندون شانه از بهترین تمریناتی هستند که موجب رفع خشکی و سفتی تاندون شانه و بهبود دامنه حرکتی آن می‌شوند.

تمرین اول

در حالت صاف بایستید و دو آرنج خود را به پهلوهایتان بچسبانید. حالا تلاش کنید بدون حرکت‌دادن آرنج دست‌ها را به دو طرف بچرخانید. توجه داشته باشید که در طول انجام این حرکت بازوها بایستی ثابت نگه داشته شوند.

تمرین دوم

روی زمین دراز بکشید و دو دست خود را به هم قلاب کنید. حالا تلاش کنید بازوها را به آرامی به سمت بالا حرکت دهید تا کششی ملایم را در قسمت شانه احساس کنید. این تمرین را می‌توانید رد حالت نشسته روی یک صندلی هم انجام دهید.

تمرین سوم

روی زمین به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را خم کنید. حالا دو ست خود را در حالت کشیده به سمت بالای سر حرکت دهید. برای ایجاد کشش بیشتر در شانه می‌توانید از یک شی بلند مانند چوب هم استفاده کنید.

تمرینات اصلاحی

یکی از بهترین تمرینات فیزیوتراپی تاندون شانه، تمرینات اصلاحی است که به طرز موثری التهاب موجود در شانه را کاهش می‌دهد.

تمرین اول

در حالت صاف بایستید و تلاش کنید با کف دست سالم آرنج دست آسیب‌دیده خود را بگیرید. حالا تلاش کنید آرنج دست آسیب‌دیده خود را به صورت آرام و تدریجی به سمت بالا بیاورید و از عرض شانه رد کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که کمی کشش و فشار را در بازوی خود تجربه کنید.

تمرین دوم

کنار یک صندلی بایستید و دو دست خود را روی لبه آن بگذارید. حالا در حالی که بازوها را در حالت صاف نگه داشته‌اید، زانوها را خم کنید و بالاتنه را به سمت پایین حرکت دهید. انجام ست 4 تایی این حرکت موجب ایجاد کشش در شانه و رفع التهاب در آن می‌شود.

تمرین سوم

در فاصله 12 سانتی‌متر از یک دیوار بایستید و دو کف دست را روی دیوار بگذارید. حالا در حالی که کمر و لگن را به صورت صاف نگه دشاته‌اید، آرنج‌ها را خم کرده و صورت‌تان را به سمت دیوار نزدیک کنید.

دو روش طلایی در فیزیوتراپی تاندون شانه برای افزایش گردش خون در بدن

یکی از تغییرات لازم در بدن که موجب ترمیم و بهبود بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود، افزایش جریان خون در موضع آسیب‌دیده است. در فیزیوتراپی تاندون شانه بهترین روشی که می‌تواند موجب اعمال این تغییر در بدن شود، ماساژدرمانی و الکتروتراپی است.

ماساژدرمانی

ماساژدرمانی مجموعه‌ای از حرکات با هدف ورزدادن و اعمال فشار روی بافت آسیب‌دیده بدن است که ضمن کمک به شل‌شدن عضلات منجر به بهبود جریان خون در بدن می‌شود. همچنین با رساندن مواد مغذی به ساختارهای آسیب‌دیده اسباب بهبودی و درمان زودهنگام شانه را فراهم می‌کند.

الکتروتراپی

در الکتروتراپی از شوک‌های الکتریکی برای افزایش جریان خون استفاده می‌شود. شایان ذکر است که در الکتروتراپی مسیر انتقال سیگنال درد از عصب به مغز کاملا مسدود می‌شود. بنابراین از این روش می‌توان برای تسکین دردهای طاقت‌فرسای ناشی از دررفتگی مکرر شانه یا آسیب‌دیدگی مختلف استفاده کرد.

فیزیوتراپی تاندون شانه، راهکاری طلایی برای رهایی از درد

تاندون شانه مهم‌ترین و پیچیده‌ترین ساختار در بدن است که شرایط را برای انجام حرکات متعدد دست‌ها فراهم می‌کند. با بروز آسیب‌دیدگی در این ساختار مهم، عملا افراد توان و قدرت بدنی خود را در انجام حرکات مختلف ازدست می‌دهند. آنچه می‌تواند موجب درمان آسیب‌دیدگی و بهبودی علائم ناشی از آن باشد، مراجعه زودهنگام به پزشک متخصص است.

دکتر براتی با داشتن سال‌ها تخصص و تجربه بهترین متخص ارتوپد در تهران هستند که می‌توانند با ارائه راهکارهای درمانی مفید شرایط را برای بهبودی زودهنگام بیماران فراهم کنند. کارنامه درخشان ایشان در انجام جراحی‌های سخت و حساس گویای مهارت و تخصص دکتر براتی در درمان آسیب‌دیدگی تاندون شانه است. پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر یک نوبت ویزیت نزد دکتر براتی را تجربه کنید.  

مقالات منتخب و مرتبط

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سؤال یا نظر شما پس از ۴۸ ساعت تایید شده و پاسخ داده خواهد شد، لذا پس از این زمان مجدداً به این صفحه مراجعه کنید و جواب سؤال خود را بیابید. بسیاری از نظرات نیز پس از ۳۰ روز برای همیشه از سایت حذف خواهند شد. همچنین از اطلاعاتی که وارد می‌کنید طبق قوانین حریم‌خصوصی سایت استفاده خواهیم کرد. ارسال نظر به منزله‌ی پذیرش قوانین سایت می‌باشد.