آیا کوتاهی قد قابل با مراجعه به دکتر افزایش قد قابل درمان است؟

بسیاری از افراد به دنبال افزایش قد خود هستند. والدین نیز به دنبال راهکارهایی میگردند که بتوانند به وسیله آن، قد فرزند خود را افزایش دهند. قد یکی از فاکتورهای مهم در زندگی ماست. بسیاری از مردم این فاکتور را از وزن مهم تر میدانند. افراد کوتاه قد، از اعتماد به نفس کمتری برخوردار هستند؛ خصوصا اگر جنسیت مرد داشته باشند.
در طول زندگی، ما میتوانیم با استفاده از روشهایی قد خود را افزایش دهیم. در این مقاله همراه ما باشید؛ تا به این روشها بپردازیم و درباره آنها به طور کامل به شما توضیح بدهیم.
درباره نمودار رشد قد چه میدانید؟
کودکان از بدو تولد خود، باید به طور مشخصی رشد داشته باشند و میزان این رشد در نموداری به نام نمودار رشد قد، مشخص شده است. این نمودار بر اساس جنسیت و سن عمل میکند؛ اگر کسی رشدی بیشتر یا کمتر از استاندارد نمودار داشته باشد، بی شک دارای عارضه خاصی است و شرایط او طبیعی نیست.
به کمک این نمودار میتوانید بسنجید که کمبود قد فرزند شما در مرحله حاد قرار دارد یا تنها کمی پایینتر از حد استاندارد آن است. اکثر کودکان به طور دقیق و منطبق بر این نمودار رشد نمیکنند و به مرور زمان رشد آنها موازی با شرایط نمودار میشود. بر اساس همین روش میتوان پیش بینی قدی نیز انجام داد.
برای تشخیص کوتاهی قد چه مواردی باید مورد بررسی قرار بگیرند؟
بهطور کلی، ما 4 عامل اصلی داریم که برای تشخیص باید مورد بررسی دکتر افزایش قد قرار بگیرند. این 4 عامل هر کدام دارای موارد جزئی تری نیز هستند که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
تاریخچه اختلال در رشد
باید بررسی شود که برای چه زمانی اختلال در رشد قدی کودک مشاهده شده است. قد و اندازه دور سر کودک در زمان تولد باید بررسی شود. همچنین بلوغ و بروز صفات جنسی در این بررسی حائز اهمیت هستند.
دوران پیش از تولد و زایمان
ممکن است برخی از کودکان همراه با مشکلات یا سندرومهای خاصی به دنیا بیایند. چنین عارضههایی قطعا در رشد قدی تاثیر خواهند گذاشت.
بیماریهایی که مربوط به غدد داخلی بدن هستند، ممکن است پیش از تولد تشخیص داده شوند و در برخی موارد هم تا پس از تولد نشانهای از آنها نیست. بیماریهای سیستماتیک نیز در همین دسته قرار میگیرند که بر روی افزایش قد تاثیر خواهند گذاشت.
سوابق ژنتیکی و خانوادگی
قد تمامی اعضای خانواده درجه یک شامل مادر، پدر، خواهران و برادران باید مورد بررسی قرار بگیرد تا ژنتیک کودک با آنها مورد تطبیق واقع شود. سن بلوغ مادر و پدر نیز دارای اهمیت است و در برخی از موارد خواسته خواهد شد.
معاینات بالینی
معاینات بالینی، به معاینات تخصصی خود کودک مربوط خواهد شد و اطلاعات جسمانی او مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مواردی مثل ترکیب بدنی، علائم بیماریهای خاص و عارضههای مختلف در این بخش مورد تحلیل پزشک قرار میگیرد.
راه های افزایش قد
در سنین مختلف، راههای مختلفی برای افزایش قد وجود دارد. ما این راهها را در هر بازه سنی برای شما ذکر خواهیم کرد.
افزایش قد در 2 تا 10 سالگی
برای اینکه در این سن فرزند شما رشد قدی خوبی داشته باشد و میانگین قدی او به سمت استاندارد و کمی بیش از آن حرکت کند، باید راهکارهای مختلفی را پیش بگیرید.
رژیم غذایی سالم و مغذی یکی از کارهایی است؛ که میتوانید انجام دهید.
غذاهایی مانند انواع فست فود، تنقلات، نوشیدنیهای مضر مانند نوشابه و غذاهای سرخکردنی برای تغذیه موارد مناسبی نیستند و باید تا حد ممکن از آنها پرهیز کرد. تغذیه کودک باید ترکیبی از موادغذایی مغذی مانند انواع سبزیها، کلسیم و پتاسیم باشد.
مصرف کربوهیدراتهای ساده نیز همانند کیک، پیتزا و شیرینی مناسب نیست و باید مقدار آنها را محدود کرد. مواد غذایی که روی و زینک مناسبی دارند، برای رشد قد بسیار عالی هستند. در بادام زمینی و دانه کدو میتوان آنها را یافت. دومین کاری که کودک شما میتواند انجام دهد؛ انجام تمرینات کششی است.
تمریناتی مانند بارفیکس، دویدن، پرش و شنا میتواند باعث افزایش رشد قد او شود. خواب کافی، جذب ویتامین دی توسط نور خورشید یا قرص به تجویز پزشک، نگهداری بدن از وضعیتی سالم و پایدار و استفاده از مکملهایی خاص همگی به رشد قد کودک در این سن کمک میکنند.

راهکارهایی برای افزایش قد در بلوغ و نوجوانی
در این مرحله از رشد، نوجوان باید موارد پیشین را بهصورت جدیتر دنبال کند. خوردن صبحانه بسیار توصیه میشود و صبحانه باید به شکل کامل و مغذی مصرف شود. استراحت و خواب کافی بسیار مهم است. اگر نوجوان خواب کافی نداشته باشد یا خواب نامنظمی داشته باشد رشد قدی مناسبی نخواهد داشت.
نوشیدن مایعات و آب به مقدار کافی، انجام ورزشهای پرشی مثل بسکتبال و والیبال، انجام یوگا و مدیتیشن و عدم مصرف مهارکننده رشد از دیگر موارد موثر در افزایش قد هستند. از موارد مهارکننده رشد باید به سیگار، الکل و مواد مخدر اشاره کرد.
مراجعه به دکتر افزایش قد تا چه حد تاثیر گذار است؟
در بزرگسالی با مراجعه به دکتر، روشهایی برای افزایش قد وجود دارند. پس از بسته شدن صفحات رشدی دیگر قد افراد رشد نمیکند. این صفحات معمولا در 18 سالگی بسته میشوند اما این احتمال وجود دارد که کمی رشد در 20 یا 21 سالگی اتفاق بیفتد.
با استفاده از جراحی افزایش طول، میتوان مجموعا قد را 6 تا 8 سانتیمتر افزایش داد. این جراحی توسط بهترین دکتر افزایش قد یعنی متخصص ارتوپد انجام خواهد شد که روشهای مختلفی هم دارد. پس از انجام این جراحی میتوان پس از 3 الی 4 ماه به زندگی عادی روزمره بازگشت.
جمع بندی
افزایش قد در تمامی سنین امکانپذیر است. در هر سنی میتوان با استفاده از روشهایی خاصی، قد را به صورت درصدی افزایش داد. این افزایش در سنین پایینتر با روشهایی نزدیک به روش طبیعی و سادهتر انجام خواهد گرفت. تاثیر آن هم تا آخر عمر بر روی بدن ما خواهد ماند.
هر چقدر که از سن رشد ما بگذرد، افزایش قد سختتر خواهد شد؛ چراکه صغحات استخوان ما دیگر حرکت نمیکنند و رشدی نخواهد داشت. پس از 30 سالگی قد ما روند نزولی پیش خواهد گرفت و به مرور زمان از آن کاسته میشود. در بزرگسالی روشی که برای افزایش قد توصیه میشود، جراحی است. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.