اکسترن - سایت تخصصی پزشکی و سلامتی

اکسترن سایت تخصصی پزشکی و دارای مقالات معتبر پیرامون بیماری‌ها نظیر ام اس و پسوریازیس و آزمایشات پزشکی و دانلود کتاب‌های پزشکی، داروسازی و پرستاری است

ایدیوسنکراتیک

اثر داروی ایدیوسینکراتیک چیست؟

بازنگری علمی توسط تیم اکسترنبروز شده در
ایدیوسینکراتیک

ایدیوسنکراتیک (idiosyncratic) به معنی یک ویژگی غیرطبیعی فرد است. ایدیوسنکرازی (idiosyncrasy) صرفا یک عبارت پزشکی نیست بلکه به هر اتفاق یا ویژگی غیر معمولی گفته می شود. در ادامه به بررسی معنی این عبارت در پزشکی و داروسازی (عوارض دارویی)، روان شناسی و روان پزشکی می پردازیم.

معنی اثر ایدیوسنکراتیک در پزشکی چیست؟

ما انسان ها از نظر ساختار و فیزیولوژی بدنی بسیار مشابه یکدیگر هستیم اما این تشابه ۱۰۰ درصد نیست. اما باید بدانید که تفاوت های فیزیولوژیکی و عملکردی در بدن می تواند باعث شود که یک بیماری در افراد مختلف علائم متفاوتی ایجاد کند و حتی با داروهای متفاوتی درمان شود.

ایدیوسنکرازی به معنی همین تفاوت های خاص است که باعث می شود یک بیماری در برخی افراد علائم عجیب و جدیدی ایجاد کند که مشابه شخص دیگری نیست که به آن ها علائم ایدیوسنکراتیک گفته می شود.

اثر ایدیوسنکراتیک دارویی چیست؟

اثرات یا عوارض ایدیوسنکراتیک دارویی به عوارضی گفته می شود که بدون دلیل مشخص و بطور ناگهانی به دنبال مصرف دارو در فرد ایجاد می شوند. این اثرات یا عوارض وابسته به دوز دارو نیستند و بسیار نادر هستند و علت ایجاد آن ها مشخص نیست.

واکنش ایدیوسنکراتیک دارویی، جزو عوارض خطرناک یک داروست که به هیج وجه قابل پیش بینی نیست. پزشک و داروساز نمی دانند که این عوارض ممکن است در چه کسی یا در اثر چه دوزی از دارو ایجاد شوند. دقت کنید که اثر ایدیوسینکراتیک با مسمومیت دارویی کاملا متفاوت است. مسمومیت دارویی به دلیل مصرف دوز بالای داروست حال آن که عوارض ایدیوسنکراتیک ارتباطی با دوز مصرفی ندارد.

ایدیوسنکرازی در روانشناسی و روانپزشکی

ایدیوسنکراتیک در علم روانشناسی و روانپزشکی به معنی ویژگی های خاص روانی یک شخص است. در علم رفتارشناسی می تواند نشان از رفتارهای عجیب یا خاص و واکنش هایی که یک شخص به موقعیت های مختلف نشان می دهد، باشد.

مقالات منتخب و مرتبط

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ها

ارسال دیدگاه
  1. دکتر خداوردی معالی سمنانمی‌گوید:

    به این میگن طرح درس که خواناومنظم وبی دردسربود والقای مطلب بسیارعالی بود.به این میگن استادنه هرکس کپی ناجورازکتاب گرفته ورهپویان علم رااذیت میکنند.
    دست گلت دردنکنه شادی بشه بره توجسم وروح والدینت

  2. م.دمی‌گوید:

    توضیحات کامل و عالی بود . خیلی خیلی ممنون.

  3. شهرام سپهر‌مندمی‌گوید:

    مختصر و مفید
    برای من که قبلا خوانده بودم و فراموش کرده بودم، عالی بود

  4. پرهاممی‌گوید:

    سلام
    خداقوت
    وااااااااای خدا…چه سایت خووووووبی😍
    ماشاءالله همه چی تکمیل…
    ممنونم ازتون…
    سالهاست که دنبال یه همچین چیزی بودم…
    عالیه
    امیدوارم همیشه موفق و روز به روز بالنده تر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سؤال یا نظر شما پس از ۴۸ ساعت تایید شده و پاسخ داده خواهد شد، لذا پس از این زمان مجدداً به این صفحه مراجعه کنید و جواب سؤال خود را بیابید. بسیاری از نظرات نیز پس از ۳۰ روز برای همیشه از سایت حذف خواهند شد. همچنین از اطلاعاتی که وارد می‌کنید طبق قوانین حریم‌خصوصی سایت استفاده خواهیم کرد. ارسال نظر به منزله‌ی پذیرش قوانین سایت می‌باشد.