با معرفی یک روانشناس در تهران انتخاب را برای شما آسان میکنیم
برای پیدا کردن یک روانشناس در تهران، از پزشک یا متخصص بهداشت خود کمک بگیرید. همچنین میتوانید از دوستان خود که سابقه مراجعه به یک دکتر روانشناس را دارند راهنمایی بگیرید. با بخش روانشناسی دانشگاه محل تحصیل خود مشورت کنید. یکی دیگر از شیوه های ممکن استفاده از اینترنت است. شما میتوانید با مراجعه به سایت روانشناس درباره رویکرد رواندرمانی، مقالات یا کتاب های رواندرمانگر مورد نظر اطلاعاتی کسب کنید.
در برخی از مراحل زندگی، هر یک از ما ممکن است احساس غرق شدن کنیم و ممکن است برای مقابله با مشکلات خود به کمک نیاز داشته باشیم. هنگامی که حل مشکلات خارج از کنترل شما به نظر می رسند به کمک یک روانشناس آموزش دیده و دارای مجوز نیاز خواهید داشت. نکاتی که در ادامه مطرح می شوند می تواند به شما در انتخاب یک روانشناس در تهران که برای شما مناسب باشد کمک کند. بر اساس گزارش حاصل از مطالعات علمی روانشناسی، درصد بالایی از افراد برای مقابله با احساسات و مشکلاتی روانشناختی به روانشناسان مراجعه می کنند. بنابراین تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
شما به روانشناس نیاز دارید اگر …
- شما احساس درماندگی، اندوه زیاد و طولانی مدت دارید و با وجود تلاشها و کمکهای خانواده و دوستان، مشکلات شما حل نمیشوند.
- انجام فعالیت های روزمره برای شما دشوارشده است: به عنوان مثال، نمی توانید در محل کار بر روی تکالیف تمرکز داشته باشید و یا انرژی لازم برای انجام مسئولیت های خود را ندارید.
- نگرانی های شما از کنترل خارج شده اند، انتظار بدترین پیامدها را دارید یا دائماً خود را در معرض خطر می بینید.
- رفتارهای شما برای خود یا دیگران آسیب زا شده است: به عنوان مثال، عادت هایی پیدا کرده اید که زمان زیادی از روزمره شما را اشغال می کنند و با انجام ندان آنها سطح بالایی از اضطراب را تجربه می کنید.
در صورتی که در یک شهر بزرگ مثل تهران زندگی می کنید، ممکن است استرس های روزمره نیز برای شما طاقت فرسا شوند. در نتیجه مراجعه به یک روانشناس در تهران به شما در کنترل این مشکلات کمک خواهد کرد.
روانشناس کیست و رواندرمانی چیست؟
روانشناسانی که روان درمانی و سایر اشکال درمان های روانشناختی را به کار می برند، درمانگرانی بسیار آموزش دیده با تخصص در زمینههای رفتار انسانی، ارزیابی سلامت روان، تشخیص و تغییر رفتار هستند. روانشناسان با مراجعین کار می کنند تا احساسات و افکار آنها را تغییر دهند و به آنها کمک می کنند تا الگوهای رفتاری سالم تر و مؤثرتری انتخاب کنند.
روانشناسان از روشهای علمی معتبر برای کمک به افراد در تغییر افکار، احساسات و رفتار خود استفاده میکنند. رواندرمانی یک تلاش مشترک بین یک مراجع و یک روانشناس است. جلسات روانشناسی، یک محیط حمایتی برای صحبت آشکار و محرمانه در مورد نگرانیها و احساسات فراهم میکند. روانشناسان حفظ محرمانه بودن اطلاعات شما را بسیار مهم میدانند. همچنین با انجام پژوهشهای علمی دانش خود را بروز نگه میدارند.
آیا مراجعه به روانشناس به من کمک میکند؟
طبق یک خلاصه تحقیقاتی از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، برخی از اشکال رواندرمانی میتوانند به طور موثری افسردگی، اضطراب و علائم مرتبط با آن مانند درد، خستگی و انزوا را کاهش دهند. تحقیقات به طور فزایندهای از این ایده حمایت میکند که سلامت عاطفی و جسمی ارتباط نزدیکی با هم دارند و مراجعه به موقع به روانشناس میتواند سلامت کلی فرد را بهبود بخشد.
شواهد قانع کنندهای وجود دارد که نشان میدهد اکثر افرادی که حداقل چندین جلسه با روانشناس دارند، به مراتب بهتر از افراد دارای مشکلات عاطفی هستند که دیرتردرمان میشوند. یک مطالعه بزرگ نشان داد که 50 درصد از بیماران افسرده پس از هشت جلسه به طور قابل توجهی بهبود یافتند، در حالی که 75 درصد از افراد تحت درمان تا پایان شش ماه بهبود یافتند.
نحوه انتخاب روانشناس
روانشناسی که برای یک فرد خوب باشد ممکن است نتیجه مشابهی با دیگری نداشته باشد. هنگام انتخاب روانشناس، عوامل حرفه ای و شخصی وجود دارد که افراد باید در نظر بگیرند.
یک روانشناس خوب می تواند با نیازهای فردی، نوع مشکل و نحوه ارائه درمان، به طور موثری مواجه شود.
رویکرد روانشناس
رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناس بسته به مشکل ممکن است از آنها استفاده کند. انتخاب یک روانشناس با تجربه در زمینه مربوطه، شانس موفقیت یک برنامه درمانی را افزایش میدهد. این تا حدی به نوع درمانی که فرد مایل به انجام آن است بستگی دارد.
یک روانشناس ممکن است صرفا از رویکردهای مشاوره استفاده کند یا از روشهای دیگری مانند شناختدرمانی یا روانپویشی استفاده کند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که انتخاب نوع درمان بسته به تشخیص روانشناس میباشد.
ارتباط درمانی
فرد باید با روانشناس خود احساس راحتی کند تا درمان موثر واقع شود. داشتن یک رابطه خوب باعث میشود که مراجع در مورد موضوعات ناراحت کننده و تروماتیک با احساس راحتتری صحبت کند.
این روزها در یک شهر شلوغ مثل تهران تعداد زیادی از روانشناسان دارای مجوز و با تجربه مشغول به کار هستند. برای اینکه بتوانید روانشناس مورد نظر خود را پیدا کنید شاید لازم باشد که چند ویزیت را با روانشناسان محدوده زندگی خود داشته باشید.
هزینهها
هزینههای درمان بسته به عوامل مختلفی متفاوت است. یکی از این عوامل پوششهای بیمه تکمیلی است. برای این موضوع به ارائه دهنده بیمه خود مراجعه کنید و از او سئوال بپرسید.
برخی از شرکت های بیمه درمانی، درمان سلامت روان را پوشش می دهند، اما همیشه اینطور نیست. مهم است که بیمه نامه را بررسی کنید تا ببینید آیا درمان روانشناختی را پوشش می دهد یا خیر.
چه مدت می توانم انتظار داشته باشم که در درمان باشم؟
طول مدت درمان میتواند برای افراد متفاوت باشد، و معمولاً این جدول زمانی به روند بهبودی شما بستگی دارد زیرا روانشناس صرفا کاهش علائم شما را مد نظر قرار نمیدهد. بلکه بهبود کارکردهای زیربناییتری مثل تصمیمگیری و توانایی حل مشکلات را نیز مهم میداند.
بازههای زمانی معمول بسته به نوع مسائلی که با آنها سروکار دارید، میتواند از 4 تا 12 ماه باشد. اگر با اضطراب سر و کار دارید، احتمالاً می توانید انتظار داشته باشید که حداقل 6 ماه در درمان باشید. اگر به یک درمانگر CBT یا همان رفتار درمانی شناختی مراجعه کنید، ممکن است برنامه درمانی با جدول زمانی 4 ماهه دریافت کنید. اگر به یک درمانگر روان پویشی مراجعه کنید ممکن است درمان شما ۱۲ ماه یا بیشتر طول بکشد. نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که درمان کمتر به ساعتهایی که برای آن اختصاص داده میشود و بیشتر به معنای آن ساعات وابسته است.
یک روانشناس در تهران یا سایر شهرهای ایران با شما همکاری می کند تا یک برنامه درمانی هدف مند ارائه دهد و در یک بازه زمانی خاص به نیازهای شما کمک کند. اگر فرد با علائم شدیدتری مانند افکار خودکشی یا اختلال دو قطبی دست و پنجه نرم می کند، می توان از روان درمانی برای مدت طولانی تری استفاده کرد و بنابراین ممکن است یک برنامه درمانی عمیق تر ایجاد شود.
مشاوره خانواده را بهتر بشناسید
مشاوره خانواده یا خانواده درمانی، برای ایجاد و حفظ روابط خانوادگی سالم و کاربردی تلاش میکند. هدف روانشناسی خانواده شناسایی و رفع مشکلات خانواده است. این مسائل می تواند عاطفی، روانی یا رفتاری باشد.
بسیاری از رویکردهای خانواده درمانی از نظریه سیستم های خانواده سرچشمه میگیرد. این نشان میدهد که خانوادهها به جای گروههایی از افراد که مستقل از یکدیگر هستند، در سیستمها کار میکنند. بر اساس نظریه سیستم های خانواده، تغییرات در یکی از اعضای خانواده بر تغییرات منابع مورد اعتماد در سایر بخش های خانواده تأثیر میگذارد.
مزایای مراجعه به مشاوره خانواده
مزایای مشاوره خانواده از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است. این مزایا میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- ایجاد مرزهای سالم
- بهبود ارتباطات
- تعریف نقش افراد در خانواده
- بهبود پویایی و روابط خانوادگی
- ارائه قدرت و ابزارهای مقابله ای برای اعضای خانواده
- پرداختن به تعاملات ناکارآمد
- بهبود توانایی حل مشکلات خانواده
پژوهشها نشان دادند که خانواده درمانی به طور موثر به مسائل مربوط به کودکان نیز می پردازد، از جمله:
- اختلال رفتاری
- اعتیاد به بازی
- رفتارهای تکانشی
- افسردگی
مطالعه ای اخیر در یک منبع معتبر گزارش کرد که خانواده ها ممکن است مراجعه به مشاوره خانواده را به دلایل زیر مفید بدانند:
- مشکل در برقراری ارتباط یا بیان احساسات
- عارض بین خواهر و برادرها
- فرزند پروری ناسازگار
- مشکلات زناشویی
- ایجاد یک رابطه عملکردی و سالم پس از طلاق
- سازگاری با یک تغییر عمده
- برخورد با یک بیماری مزمن یا مرگ در خانواده
آیا خانواده درمانی موثر است؟
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد خانواده درمانی یا همان مشاوره خانواده یک شکل مؤثر درمانی است.
بررسی پژوهشهای معتبر در سال 2018 نشان میدهد که مشاوره خانواده و سایر رویکردهای خانوادهمحور، مانند آموزش و برنامههای والدین، در موقعیتهای مختلف مؤثر بوده است، از جمله:
- مشکلات خواب
- تغذیه و دلبستگی در دوران کودکی
- بهبودی از کودک آزاری و غفلت به کودک
- مشکلات رفتاری
- اختلال در توجه و تمرکز
علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که روانشناسان تهران برای نوجوانان دارای مشکلات سلامت روان، صرف نظر از جنسیت، موثر هستند. روانشناسان خاطرنشان میکنند که نوجوانان مشکلات خاص خود را دارند و برای حل مشکلات آنها مراجعه به موقع به روانشناس اهمیت بالایی دارد. والدین گزارش میکنند که روشهای فرزندپروری مؤثرتری را در جلسات روانشناسی میآموزند. با این حال، این مطالعه اشاره میکند که والدین زن بیشتر از والدین مرد مشاره خانواده را مفید میدانند.
در جلسات مشاوره خانواده چه اتفاقی می افتد؟
در طول یک جلسه خانواده درمانی، روانشناسان ممکن است به صورت گروهی، فردی یا ترکیبی از این دو با خانواده صحبت کنند. جلسه درمانی معمولی حدود 50 دقیقه یک بار در هفته است. ممکن است در ابتدا صحبت کردن درباره نگرانیها برای افراد دشوار باشد، و مهم است که روانشناسی را پیدا کنند که با او احساس راحتی کنند. خانواده ها ممکن است قبل از یافتن روانشناسی که نیازهای آنها را برآورده کند، چندین روانشناس را امتحان کنند.
روانشناسان و مشاوران خانواده خدمات زیر را ارائه میدهند:
- تشخیص و درمان مشکلات روانشناختی
- برنامهریزی درمانی رواندرمانی برای افراد، زوج ها و کودکان
- زوج درمانی، گروه درمانی و خانواده درمانی
تعداد جلسات مشاوره خانواده به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله اینکه چرا خانواده به دنبال کمک هست و آیا همه اعضا خانواده در طول درمان شرکت میکنند یا خیر.
چرا از یک درمانگر ازدواج و مشاور خانواده استفاده کنیم؟
مطالعات پژوهشی بار ها اثربخشی مشاوره ازدواج و خانواده درمانی را در درمان طیف گستردهای از اختلالات روانی و عاطفی و مشکلات سلامت نشان داده است. سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان، افسردگی، اعتیاد به الکل، چاقی و مشاوره قبل از ازدواج – و همچنین پریشانی و تعارضات زناشویی – تنها برخی از مشکلاتی است که مشاوره ازدواج در تهران به طور موثر به آنها میپردازد.
همچنین مطالعات نشان میدهد که مراجعان از خدمات درمانگران ازدواج و خانواده رضایت بالایی دارند. مراجعین بهبود قابل توجهی در بهرهوری کار، روابط اجتماعی، روابط خانوادگی، روابط و سلامت عاطفی، سلامت کلی و مشارکت اجتماعی را گزارش میدهند.
در یک مطالعه اخیر، افراد گزارش دادند که مشاوران ازدواج و خانواده را به احتمال زیاد به دوستان خود توصیه میکنند. در این مطالعه، بیش از 98 درصد از مراجعان به مشاوره ازدواج، خدمات درمانی را خوب یا عالی گزارش کردند.
امروزه بیش از 5000 مشاور ازدواج و خانواده به درمان افراد، زوج ها و خانواده ها در سراسر کشور میپردازند. بسیار مهم است که در انتخاب روانشناس در تهران به مجوز درمانگر خود توجه داشته باشید. شما می توانید برای دریافت نوبت به وب سایت دکتر رامین علوی نژاد به آدرس drraminalavi.com مراجعه فرمائید.