توضیح در مورد ترک اعتیاد با دستگاه آر تی ام اس
از گذشته تا به امروز متخصصین و پزشکان جهت ترک اعتیاد یا درمان اعتیاد افراد، روش های متعددی را به کار گرفتهاند. یکی از این روشها استفاده از دستگاه آر تی ام اس برای درمان اعتیاد میباشد که از جمله مهمترین و بروزترین روشها محسوب میگردد. درمان اعتیاد به وسیله این دستگاه را میتوان به عنوان یک روش نتیجه بخش و ایمن محسوب کرد و بیمار را از دام اعتیاد و مشکلات همراه آن رها میسازد.
ترک اعتیاد به وسیله دستگاه آر تی ام اس چگونه صورت می گیرد؟
از این دستگاه میتوان برای ترک اعتیاد به مواد مخدر، الکل، قرص ها و داروهای روانگردان و یا حتی ترک کردن سیگار بهره برد. استفاده از این دستگاه علاوه بر موثر بودن ، عوارض کمتری داشته و میتوان آن را ایمنترین روش برشمرد. بیمار در حین درمان اعتیاد ممکن است علائمی را تجربه کند. دستگاه rTMS به درمان این علائم نیز کمک شایانی مینماید. در زمان ترک اعتیاد با این دستگاه لازم به ذکر است اگر شرایطی نظیر:
- مبتلا به بیماری صرع و زمینه تشنج
- اختلالات ناشی از افسردگی شدید
- بیماری اسکیزوفرنی
- استفاده از هر نوع دارو و مکمل های دارویی
- بارداری و …. دارید، بهتر است قبل از درمان به وسیله دستگاه rTMS با پزشک معالجه خود مشاوره نمایید.
فرآیند درمان اعتیاد به وسیله دستگاه rTMS
در پروسه ترک اعتیاد با این دستگاه از یک سیم پیچی الکترومغناطیسی استفاده میشود که با قرار گرفتن بر روی سر امواج مغناطیسی را به قسمتهای خاصی از مغز ارسال میکند. تحریک سلولهای عصبی مغز به وسیله این امواج مغناطیسی انجام میشود. در نهایت سبب تغییراتی در مدارهای هیپوتالاموس و هیپوفیز میگردد که به درمان اعتیاد کمک شایانی میکند. حین ارسال این امواج مغناطیسی به مغز، بیمار احساس درد نمیکند. بیمار در زمان درمان اعتیاد با این دستگاه نیازی به بیحسی و یا بیهوشی ندارد. پس از به اتمام رسیدن جلسه درمانی میتواند به منزل برود.
مزایای ترک اعتیاد با rTMS
ترک اعتیاد به روش TMS نیز مزایایی به همراه دارد. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- جزو روش های میباشد که خطری برای بیمار ندارد.
- در حین ارسال پالس های مغناطیسی که از طریق سیم پیچی های مغناطیسی به مغز صورت میگیرد، بیمار احساس درد نمیکند. نیازی به بیهوشی بیمار در حین انجام این روش نمیباشد. در نتیجه بیمار با عوارضی نظیر سرگیجه که در اثر مصرف داروهای بیهوشی میباشد دست و پنجه نرم نمیکند.
- در این روش درمانی بیمار نیاز به دوره ریکاوری ندارد. پس از پایان جلسه درمانی بلافاصله می تواند به منزل بازگردد.
- بیمارانی که تحت درمان با این روش هستند در همان جلسات اول شاهد تغییرات و نتایج اثر بخش در خود میباشند.
- در سایر روش ها پس از درمان افراد معتاد احتمال بروز افسردگی و تغییرات خلق و خویی مشاهده میشود. اما ترک اعتیاد با روش TMS علاوه بر درمان، در بهتر شدن وضعیت خلقی بیمار نیز کمک شایانی مینماید.
مدت زمان درمان با روش rTMS
بازه زمانی ترک اعتیاد به این روش برای بیمار معمولا بین 4 الی 5 هفته طول می کشد. تعداد جلسات در هفته برای مراجعه به مرکز 5 نوبت می باشد. مدت زمان هر جلسه نیز 30 دقیقه تا 1 ساعت می باشد.
بررسی برخی موارد در جهت ترک اعتیاد با دستگاه rTMS
یکی از نکات حائز اهمیت برای ترک اعتیاد با دستگاه rTMS این است که این روش درمانی گزینه مناسب جهت درمان اعتیاد میباشد. علل خصوص برای افرادی که اعتیاد شدیدی نسبت به مواد مخدر دارند و تمایلی به استفاده از دیگر روشهای درمان اعتیاد ندارند. استفاده از روش الکتروشوک نیز باعث درمان علائم اعتیاد میشود ولی با روش درمانی TMS کاملا فرق دارد. در روش TMS برای ارسال پالسهای مغناطیسی به عصبهای سر از میدانهای الکترومغناطیسی استفاده میشود. ولی در روش الکتروشوک ، به وسیله الکترودهای اعمال شده بر روی پوست سر، امواج الکتریکی به مغز ارسال میگردد. لازم به ذکر است بیمار قبل از انجام هرگونه تحریکات الکتریکی جهت ترک اعتیاد باید حتما تحت معاینه پزشکی قرار گیرد.
یکی دیگر از نکات قابل تامل در ترک اعتیاد با دستگاه rTMS، بررسی عملکرد قلب بیمار میباشد. در روش ECT ، بیهوشی عمومی بر روی بیمار انجام میپذیرد. افرادی که مبتلا به بیماری دیابت، بیماری قلبی و دیگر بیماریهای ریشهدار هستند، بیشتر در معرض خطرات احتمالی در زمان بیهوشی میباشند. در روش TMS در دوره درمان نیازی به بیهوشی بیمار نیست. بیمار پس از پایان یافتن جلسه درمانی مرخص شده و به راحتی میتواند به فعالیتهای روزانه خود بپردازد. به طور کلی میتوان گفت عوارض جانبی به روش TMS بسیار خفیف هستند. بیمار پس از طی کردن جلسه درمانی در برخی موارد احساس درد خفیفی در عضلات سر و صورت خود میکند.
نتیجهگیری
شوکهای الکتریکی که در روش ECT در طول یک جلسه به مغز بیمار ارسال میگردد. زمینهای پیدایش تشنجهای کوچک در مغز را ایجاد میکنند. در این روش احتمال بروز عوارضی همچون از دستدادن حافظه کوتاه مدت میباشد. در بعضی موارد بیمار در یادگیری چیزهای جدید دچار مشکل میشود. در موارد حادتر، مشکلاتی برای حافظه بلند مدت بیمار ایجاد میشود. روش TMS را میتوان یک روش غیر تهاجمی دانست. به صورتی که بعد از ارسال امواج مغناطیسی به عصبهای مغز هیچگونه علائم تشنجی در مغز بروز پیدا نمیکند. پس با این حساب شاهد عوارضی همچون از دست دادن حافظه و یا مشکلات یادگیری بعد از طی کردن دوره درمان نخواهیم بود. این روش جزو کم خطرترین روش های درمان اعتیاد محسوب میشود.
ترک اعتیاد با دستگاه آر تی ام اس که یکی از روشهای نوین امروزی محسوب میگردد در کلینیک اعصاب و روان راه احیاء که یکی از مراکز معتبر درمانی است به صورت کاملا تخصصی انجام میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با مشاورین سایت ما در ارتباط باشید.